AMPA Trentapasses

La web de l’Ampa del CEIP Trentapasses, (Vilalba Sasserra)

Roda de premsa de Les Associacions de Mares i Pares de Badalona 6 Abril, 2010

Filed under: General — ampatrentapasses @ 9:42 am

Les Associacions de Mares i Pares de Badalona, Sta. Coloma de Gramanet, Sant Boi i L’Hospitalet, volem agrair-vos la vostra assistència a aquesta convocatòria de roda de premsa per manifestar mitjançant aquest comunicat el nostre REBUIG i MALESTAR envers al Departament d’Educació per els següents motius:

1- Modificació del calendari Escolar: Tots tenim molt clar, que volem i és necessària aquesta modificació. Però no estem d’acord de la manera que s’ha fet; molt improvisadament i sense consensuar amb els agents més importants de la comunitat educativa: mestres, lleure, famílies així com el Departament de Treball. No entenem aquesta modificació com una millora de poder conciliar la vida laboral i familiar. Una conciliació, que tothom en parla però no arriba mai. Es més, les famílies han de fer veritables mans i mànigues avui en dia, per poder coincidir tot el conjunt familiar encara que siguin uns dies.

A més, sembla que ningú se n`ha donat dels inconvenients que ens aportarà camviar 1 setmana de vacances del setembre al febrer.:

– Factor clima: No és el mateix organitzar activitats al setembre que al febrer. Creiem que moltes empreses no podran donar dies de vacances aquest mes perquè ja les han fet al estiu o perquè la majoria de convenis marca el període de vacances entre el juny i el setembre.

– Tanmateix i dit per la majoria de mestres, que son els que realment entenen d’Educació, no és gaire beneficiosa aquesta aturada al febrer.

– Una pregunta que també se’ns planteja és si haurà prou monitors de lleure durant aquesta setmana, tenint en compte que molt d’ells son universitaris.

– Què pasarà doncs amb les escoles que no tenen Ampa o la tenen de una manera molt precària?

– Per què hem de sufragar les famílies el cost real i total dels Casals quan és un problema que se`ns ha imposat?

2. La sobrecàrrega que tenim ja les juntes de Ampa. Feines que no ens pertoquen i pensem que és el propi Departament que té que sol.lucionar i/o donar les eines necessàries per fer-ho. Les Ampa no som ni ens considerem una empresa de serveis- Volem treballar per aconseguir una relació de qualitat FAMILIA.-ESCOLA. Volem que els polítics prenguin consciencia que l’Educació és el eix de la nostra societat, i com és el nostre futur, ha de ser una bona educació.

3. Volem que ens simplifiqui la manera de demanar subvencions i justificar-les. No pot ser que una junta d’Ampa perdi un temps, que moltes vegades necessita per altres coses relacionades amb l’escola i famílies, per poder preparar la documentació necessària per accedir a aquestes subvencions. Així mateix, demanem un increment en les dotacions econòmiques i que el servei Administratiu de l’escola es posi a disposició de les Ampa.

4. Ens volem solidaritzar amb els mestres, que porten un temps reivindicant coses tan important com ara: més recursos econòmics per a l’escola, menys retallades de professorat o especialistes, la no supressió del batxillerats i Fps i grups de P3 i més llevadores i recursos pedagògics. Demanem una escola pública de qualitat.

5. Volem demanar als mitjans de comunicació, que no sempre han donat l’importància que té l’Educació, que s’hi impliqui d’una manera més responsable i menys política. No sempre han informat d’una manera imparcial i objectiva dels problemes que pateix des de fa un temps l’escola pública. No oblidem, que aquesta és l’única que garanteix veritablement el dret d’escolarització de tot l’alumnat i l’ús del català con a llengua vehicular.

6. També voldríem demanar a les Federacions que ens haurien d’haver representat, i no sempre ho fan, que realment lluitin per defensar el reconeixement que es mereixen les juntes d’Ampa i es reconegui aquesta tasca que fem, moltes vegades feixuga i poc valorada. Lluitem plegats per fer possible la conciliació laboral i familiar que tots desitgem.

Es per tot aixó, que:

Les mares i pares demanem PROU de retallades.

No tancaments de grups de P3, Batx, i formació professional

Les mares i pares volem més mestres i professors.

Les mares i pares volem més vetlladors

Les mares i pares volem les aules d’acollida que s’han tancat

Les mares i pares volem en general, més recursos humans, material i econòmics.

Les mares i pares volem que ens recolzin i donin suport a la nostra feina perquè l’escola públic sigui d’una vegada de Qualitat. No oblidem que actualment és l’escola pública la que acull a tothom.

Per acabar, us recordem que és la primera vegada que les famílies ens mobilitzem des de principis de la democràcia, que actualment 4 de les poblacions més grans ens hem ja mobilitzat i sabem que hi ha unes altres més que se estan organitzant.

En aquest mateix acte, convoquem a totes les famílies el proper diumenge dia 11 d’abril a les 12 hores a la Plaça de Sant Jaume a una concentració per mostrar el nostre rebuig i desacord amb les actual polítiques educatives del nostre Departament d’Educació a Catalunya.

Moltes gràcies.

 

Deixa un comentari